• PRZEKŁADANIEC GALARETKOWY

    Dodane przez: Babcia Tereska

  • Orzezwiające.

  • Składniki

    1/
    biszkopt kisielowo- budyniowy:
    -5 jajek
    -3/4 szklanki cukru
    -2 białe kisiele
    - 2 białe budynie
    -2 łyżeczki proszku do piecz.
    2/
    mus brzoskwiniowy:
    -1 puszka brzoskwiń
    -2 galaretki brzoskwiniowe
    3/
    masa truskawkowa:
    -1/2 l. jogurtu truskawkowego
    -2 galaretki truskawkowe

  • Sposób przygotowania

    1.

    Białka ubić z cukrem, potem dodawać po żółtku i ubić. Przesiewać do tego stopniowo kisiele z budyniami i proszkiem , delikatnie mieszając. Przelać do blaszki(30x40) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180* ok 25 min.

    2.

    Brzoskwinie odsączyć i zmiksować, albo pokroić na małe kawałeczki. Sok dopełnić wodą do 1/2 litra. Zagotować i rozpuścić galaretki. Odstawić do lekkiego tężenia. Wymieszać mus brzoskwiniowy z galaretkami i wyłożyć na biszkopt.Schłodzić.

    3.
    ciasto w przekroju - krok 3

    Galaretki rozpuścić w 1/2 l.gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Zmiksować jogurt z galaretkami i wyłożyć na masie brzoskwiniowej.Całość schłodzić.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, slodkie_zycie, galaretka, jogurt, brzoskwinie
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Babcia Tereska

Babcia Tereska 335

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-09-12T22:25:49+02:00

282 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »