Przekładaniec

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Dobre ciasto z delicjami i galaretką

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt jasny: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    Biszkopt makowy: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki suchego maku
    Masa różowa: galaretka wiśniowa
    pół litra kremówki 30%
    odrobina cukru pudru
    Masa budyniowa: 2 budynie waniliowe
    pół litra mleka
    kostka masła
    Dodatkowo: 2 paczki delicji
    3 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekładaniec 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec ok. 20 min w 180 C, drugi biszkopt przygotować tak samo, na końcu delikatnie wymieszać z makiem i upiec. Pozostawić do wystygnięcia.

    Rozpuścić truskawkowe galaretki.

    Masa budyniowa: budynie ugotować na mleku, przestudzony zmiksować z masłem.

    Masa śmietanowa: galaretkę wiśniową rozpuścić w polowie szklanki wody, kremówkę zmiksować z cukrem pudrem, dodać lekko tężejącą galaretkę i miksować.
  • Przekładaniec 2. Przełożyć ciasto: Biszkopt jasny, masa kremówkowa, biszkopt makowy, masa budyniowa, delicje
  • Przekładaniec 3. zalać teżejącą galaretką, schłodzić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Delicje Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować