Przekładaniec

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wersja tortu na słono. Kolorowe naleśniki sa przekładane masą twarogowo-cebulową. Bardzo ładnie się prezentuje na stole i smakuje wybornie.

Składniki:

  • naleśniki:
    300 ml mleka
    jajo
    1,5 szklanki mąki
    szczypta soli
    łyżka oleju
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku
    olej do smażenia

    farsz:
    275 g twarogu półtłustego
    3 ugotowane ziemniaki
    cebula
    2 łyżki posiekanej zieleniny (szczypiorek, natka pietruszki)
    mały kubek naturalnego jogurtu
    sól
    świeżo mielony pieprz

    migdały do dekoracji
    sos czosnkowo-ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne Naleśniki

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko miksuję z jajkiem, mąką , olejem i solą na gładkie ciasto. Masę dzielę na dwie porcje. Do jednej dodaję koncentrat , do drugiej szpinak. Smażę naleśniki. powinno wyjść około 8 sztuk. Twaróg i ziemniaki przeciskam przez praskę. Cebule siekam w rozdrabniaczu (można drobno pokroić ) i szklę na oleju. Dodaję do masy. Zieleninę również siekam i łączę z twarogową masą. Dodaję jeszcze jogurt i mocno doprawiam pieprzem i solą. Naleśniki przekładam na przemian farszem. Ostatni naleśnik smaruje odrobiną oleju i wstawiam do piekarnika na około 20 minut. Pod koniec pieczenia posypuję migdałami. podaję z sosem czosnkowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kolorowy przekładaniec

To może cię zainteresować