Przekładaniec

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mój ulubiony milion kalorii:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śmietana kremówka 30 - 36%: 300 mililitrów
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - orzechy laskowe: 0.5 szklanki
    - WIÓRKI KOKOSOWE DO CIASTA: 0.5 szklanki
    - banan: 2 sztuki

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok, by wystygła
  • 2. W międzyczasie ubijamy śmietankę na sztywno i wkładamy do lodówki. Kroimy banany w cienkie plasterki. Gdy czekolada ostygnie dodajemy ja do naszej ubitej śmietanki. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    Następnie warstwami układamy w przezroczystym naczyniu. Może to być salaterka, szklanka, ja użyłam kieliszka do wina:)

  • przekladaniec 3. Wkładamy na poł godzinki do lodówki, podajemy schłodzone!
    Nie musze mówić ile ma kalorii, ale raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na małe co nieco:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy