1.białka ubic na sztywno ze szczypta soli, dodac cukier i cukier waniliowy i ubic na szklista beze. Proszek wymieszac z żółtkami i wlac do piany. dodac przesiana mąke i delikatnie wymieszac drewniana łyzka. podzielic na 2 tortownice u upiec
2.białka ubic na sztywno ze szczypta soli, dodac cukier i cukier waniliowy i ubic na szklista beze. Proszek wymieszac z żółtkami i wlac do piany. dodac przesiana make wymieszana z kakao i delikatnie wymieszac drewniana łyzka. podzielic na 2 tortownice u upiec
3.Śmietanke ubic, dodac do niej cukier puder i chwile ubijac. nastepnie do śmietanki stopniowo dodawac serek caly czas ucierajac, dac rowniez sok i skorke z cytryny. Galaretki i żelatyne rozpuscic w pół szklanki gorącaj wody. Gdy bedzie tężala dodac do masy smietankowo serowej i wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i dodac do masy.Masę podzielic na 3 częsci
4.Przełożenia ciasta: biszkopt ciemny,masa serowa, biszkopt jasny, masa serowa, biszkopt ciemny, masa serowa i biszkopt jasny. Udekorowac wg uznania i schłodzic.
Komentarze