• Przekładane herbatniki

    Dodane przez: ewka91990

  • Szybkie ciasto bez pieczenia. Doskonale pasuje na każdą okazję. Idealne dla tych, którzy uwielbiają smak krówki.

  • Składniki

    Masa budyniowa:
    2 budynie śmietankowe
    2 galaretki cytrynowe
    1 margaryna w kostce
    0,5 szklanki cukru pudru
    0,5 l mleka

    Pozostałe składniki:
    herbatniki (duża paczka)
    masa krówkowa (1 puszka)
    2 opakowania bitej śmietany Śnieżka
    0,5 l mleka
    6 łyżeczek żelatyny
    galaretka owocowa

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ugotować budynie na mleku i dodać do nich galaretki, odstawić do schłodzenia. Następnie ubić z margaryną i cukrem pudrem na jednolitą masę. Bitą śmietanę ubić na mleku dodając rozpuszczoną w 3/4 szklanki wody żelatynę.

    2.

    Formę wyłożyć herbatnikami i rozsmarować na nich masę budyniową. Ułożyć kolejną warstwę herbatników i rozprowadzić na niej masę krówkową. Rozmieścić następną wartwę herbatników oraz wylać bitą śmietanę. Odstawić na 15 minut do lodówki aby stężała. Na koniec wylać tężejącą galaretkę.

  • Rady

    Herbatniki można nasączyć wodą z sokiem z cytryny. Dzięki temu uzyskamy nieco wyraźniejszy smak i mniej słodkie ciasto.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    slodkie_zycie, herbatniki maślane
  • 2 komentarze

Dodane przez: ewka91990

ewka91990 4

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-16T18:36:15+02:00

1276 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »