Przekąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelnię wlać 1-2 łyżki oleju. Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i zeszklić ją.
Dodać posiekany czosnek. Smażyć chwilkę. Wrzucić czyszczony, umyty i pokrojony szpinak. Smażyć aż szpinak zmięknie i odparuje z niego cała woda. W misce zmieszać ser ricotta z fetą. Utrzeć widelcem, dodać ostudzony szpinak.
Doprawić do smaku ale uwaga z solą. Ciasto francuskie odwinąć i przekroić wzdłuż
na dwie części. Na każdą nałożyć po połowie przygotowanego nadzienia. Zwinąć w roladę. Tak jak w tym przepisie. Każdą roladkę pokroić na 4-6 cm plastry. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku
przez ok.15 minut.
Komentarze