Przekąska z ciasta francuskiego

4.99 (193 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jednym z pomysłów na tę przystawkę jest "wprasowanie" świeżych listków oregano w płaty ciasta francuskiego. Poza tym - danie proste i szybkie.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe (sztuka - kawałek o wymiarach ok. 15 x 5cm): 6 sztuk
    - pomidorki koktajlowe: 12 sztuk
    - świeże listki oregano: 2 łyżki
    - sól morska, gruboziarnista: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia: 1 łyżka
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Przekąska z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąska z ciasta francuskiego 1. Płaty ciasta francuskiego ułóż na papierze do pieczenia i lekko rozwałkuj. Na każdym kawałku układaj listki oregano, a następnie "wprasuj" je w ciasto za pomocą wałka.
  • Przekąska z ciasta francuskiego 2. Pomidorki wypłucz, pokrój na ćwiartki. Układaj je na cieście francuskim. Każdy kawałek delikatnie oprósz solą gruboziarnistą. Przystawkę przełóż wraz z papierem do pieczenia na blachę.
  • 3. Blachę z przygotowanymi kawałkami przekąski włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut (lub do momentu, kiedy ciasto będzie pięknie przyrumienione). Podawaj na ciepło, lekko skropione oliwą z oliwek, oprószone świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować