Przekąska słoikowa Fasolka z cebulką, marchwią i pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Średni

Idealne połączenie nowalijek, owoców lata, w sam raz na piknik, wystarczy po prostu otworzyć słoiczek i jeść;)

  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • - fasolka szparagowa: 1 kilogram
    - marchew tarta: 4 sztuki
    - cebula mała (czerwona i zwykla): 7 sztuk
    - koncentrat pomidorowy: 1 opakowanie
    - olej, ocet, cukier, ostra papryka, pieprz: 3 łyżki

Przekąska słoikowa fasolka z cebulką, marchwią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąska słoikowa Fasolka z cebulką, marchwią i pomidorami 1. Fasolkę obskubujemy z końcówek. Kroimy na pół. Gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.
  • 2. Na duży garnek wlewamy olej, smażymy na nim marchewkę startą na tarce oraz cebulę. Smażymy pod przykryciem do miękkości we wszystkich przyprawach. Dodajemy koncentrat , ocet.
  • 3. Fasolkę łączymy z wywarem z drugiego garnka. mieszamy.
  • 4. Przekładamy do słoiczków wyparzonych wrzątkiem, pasteryzujemy 15 minut, zbieramy na piknik, delektujemy się kiedy przyjdzie nam na fasolkę ochota, przypomina smaki lata.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy