Przekąska na cieście francuskim.

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta i smaczna przekąska karnawałowa.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gotowe ciasto francuskie: 275 gramów
    - salami: 4 plastry
    - ser gorgonzola niewielkie plasterki: 4 plastry
    - oliwki czarne: 8 sztuk
    - cebula czerwona pokrojona w piórka: 2 plastry
    - bazylia suszona: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Przekąska na cieście francuskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąska na cieście francuskim. 1. Z ciasta francuskiego wycinamy równe prostokąty. Zaginamy boki i łączymy na rogach, tak jak na zdjęciu.
  • 2. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-10 minut.
  • 3. Wyciągamy. Środek ciasta zapewne poniósł się Pojawił się jakby balonik. Przecinamy go nożem by pozbyć się powietrza, aby uzyskać płaskie dno.
  • 4. Plasterki salami dzielimy na 4 części. Cebule kroimy w piórka. Ser na drobne kawałki.
  • 5. Kroimy oliwki.
  • 6. Wszystko układamy wewnątrz ciasta francuskiego. Na koniec posypujemy bazylią.
  • 7. Wkładamy do piekarnika na około 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować