Przekąska krewetkowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mam pomysł na przekąskę krewetkową i spieszę się nim podzielić z czytelnikami

  • 10 min

Składniki:

  • 250 g krewetek olbrzymich
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła i łyżka oliwy z oliwek
    tymianek, szałwia, oregano, sól, pieprz
    mix sałatowy: rukola, endywia,
    sos : 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka octu winnego czerwonego, sól, pieprz
    ryż biały - 100 g

Przekąska krewetkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sałata z krewetkami 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu.
    Sałatę opłukać i polać sosem, delikatnie wymieszać.
    Na patelni rozpuścić masło z oliwą, dodać przyprawy i zmiażdżony czosnek. Smażyć krewetki z obu stron.
    Ryż odcedzić i podzielić na 2 porcje.
  • sałata z ryżem i krewetkami 2. Na ryżu ułożyć sałatę wymieszaną z sosem i krewetkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy