Przecierowa z indykiem

5 (179 ocen)

Zupę gotuję głównie dla synka, ale jest tak smaczna ,że jemy ją wszyscy.

Składniki:

  • na dwie porcje:

    15 dag fileta z indyka
    4 różyczki brokuła
    4 różyczki kalafiora
    2 duże ziemniaki
    kawałek selera
    odrobina wegety
    łyżka gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Przecierowa z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta zalewamy wodą i gotujemy, po ok 10 minutach dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka, drobno pokrojonego selera i różyczki, wszystko gotujemy na wolnym ogniu do miękkości ( w razie potrzeby podlewamy woda, powinna pokrywać warzywa), dodajemy przyprawy. Zupę studzimy. Blenderujemy (ale nie na papkę ) powinno być czuć małe kawałki warzyw. Zabielamy śmietaną i ponownie podgrzewamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować