Pryncypałki

4.99 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasteczka są łatwe w przygotowaniu i szybko się je piecze. A najważniejsze – są bardzo smaczne.

Składniki:

  • ● 270 ml śmietany
    ● 20 dag margaryny
    ● 4 szklanki mąki
    ● 1 jajko
    ● 1 słoiczek marmolady
    ● 1 op. polewy czekoladowej
    ● tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.99 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Marmolady

Pryncypałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, miękką margarynę,
    śmietanę i jajko mieszamy, zagniatamy
    ciasto. Odstawiamy
    w chłodne miejsce na 3 godziny.
  • 2. Ciasto dzielimy na porcje,
    rozwałkowujemy i kroimy na
    kwadraty. Każdy smarujemy
    z jednego boku marmoladą,
    zawijamy w rulonik i układamy
    zwinięciem do spodu na blaszce
    wysmarowanej tłuszczem.
    Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze
    180 °C.
  • 3. Po upieczeniu smarujemy
    roztrzepanym jajkiem. Gdy ciasteczka
    będą zimne, układamy
    je na tacy blisko siebie i polewamy
    gorącą polewą czekoladową
    przygotowaną wg przepisu na
    op., robiąc dekoracyjne wzorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować