sernik na zimno

4.43 (204 ocen)

  • 3 godz.

Bardzo prosty sernik na zimno ale w takie gorące dni nie czas na skomplikowane przepisy :) Kolorowy, z mnóstwem sezonowych owoców na wierzchu. Oczywiście podajemy schłodzony :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg mielonego sera białego (z wiaderka)
    2 galaretki wiśniowe
    2 galaretki agrestowe
    2 galaretki brzoskwiniowe
    1/2 galaretki jagodowej
    mała paczka okrągłych biszkoptów
    sezonowe owoce do dekoracji wierzchu


Wystaw ocenę:

4.43 (204 ocen)

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody, ostudzić do temperatury pokojowej. Tak samo postąpić z pozostałymi galaretkami - agrestową i brzoskwiniową.
  • 2. Galaretkę jagodową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody.
    Na dno tortownicy o średnicy 25 cm układać biszkopty moczone w jeszcze ciepłej jagodowej galaretce.
  • 3. Ser podzielić na 3 równe części. Do każdej z nich wlać jeden smak galaretki, zmiksować.
  • 4. Gdy masa serowo-wiśniowa zacznie lekko gęstnieć, powoli wylać ją na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia. Następnie wylać masę serowo-agrestową, ponownie wstawić do lodówki. Tak samo postąpić z masą serowo-brzoskwiniową. Dobrze schłodzić.
  • 5. Wierzch udekorować sezonowymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować