Proste i szybkie ciasto z borówkami amerykańskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WSZYSTKIE SKŁADNIKI OPRÓCZ MROZONYCH OWOCÓW wsypac do miski i wyrobić ręka na gładkie ciasto. Oderwac mały kawalek ciasta i odłozyc, a pozostalą duzą czesc ciasta wyłozyc na wiekszej blaszke pokryta papierem do pieczenia. Na ciasto wyłozyc od razu wyciagniete z zamrazalki mrozone owoce borówki amerykanskiej lub swieze. Nastepnie pokruszyc reka na owoce odłozony kawałek ciasta i włozyc blache do piekarnika nagrzanego juz wczesniej do temperatury 180 stopni. Piec dokladnie 40 minut. Po ostygnieciu mozna ciasto posypac cukrem pudrem, lepiej smakuje.
2.Naprawde jest proste i szybko sie je robi, ZAWSZE WYCHODZI!!!
Piekłam juz z jabłkami, jagodami, brzoskwiniami - nadaje sie pod wszystkie owoce.
Komentarze