prościzna

4.5 (186 ocen)

  • 50 min

Tanie składniki, nieskomplikowane wykonanie.A przede wszystkim bardzo ,ale to bardzo smaczne

  • 50 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1/2 szklanki cukru
    ok.2 szklanek maki
    2 łyzeczki proszku do pieczenia
    1 łyzeczka pudru
    1/2 słoiczka dzemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Prościzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. bialka ubic na sztywna piane , dodac cukier i zoltka i wymieszac.
    dodac make z proszkiem do pieczenia .piec ok 40 min.upieczony biszkopt przekroic na pół i posmarowac dzemem .przykryc 2 polowa biszkoptu .do dekoracji posypac pudrem.

    wymiary blachy 25cm na 38 cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować