1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodać żółtka i delikatnie połączyć. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszki 25x36 cm. Piec ok.25 min w 170 st. C (przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone). Ostudzić i nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.
2.Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać pokrojone wafelki, orzechy i wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać i wlać do wysmarowanej blachy. Piec ok 20 min w 170 st. C.
3.Masa: Żółtka, mleko, budyń, cukier waniliowy i szkl. cukru dokładnie wymieszać, postawić na ogień i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając(by nie powstały grudki). Odstawić do ostudzenia. Po ostudzeniu masy budyniowej, utrzeć masło i dodawać po łyżce budyniu.
4.Na upieczony biszkopt wyłożyć krem, a następnie ciasto wafelkowo- orzechowe i lekko docisnąć.
Komentarze