Pralinki w wersji dla dorosłych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę łamiemy na kawałki przekładamy każdą osobno do szklanek i rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej ,aby masa zrobiła się płynna . malutkim pędzelkiem malujemy pierwszą cienką warstwę czekolady w foremce połowę robimy białych połowę czarnych.Po wymalowaniu wkładamy do lodówki na 10 min aż pierwsza warstwa dobrze zastygnie,czynność tę powtarzamy 3 razy. Gdy mamy już podstawę pralinek bierzemy się za nadzienie:
2.Konfiturę przekładamy do szklanki dolewamy gęstego likieru wiśniowego mieszamy do połączenia i tak przygotowanym nadzieniem wkładamy do środka każdej pralinki ,zamykamy lejącą się płynną czekoladą.Tak przygotowane czekoladki wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Komentarze