Pralinki kokosowe

5 (188 ocen)

Pyszne pralinki dla wielbicieli kokosu.

Składniki:

  • 1 1/2 tabliczki białej czekolady
    1 szkl wiórków kokosowych
    90 g masła
    1/2 szkl mleka w proszku
    4-5 łyżek mleka
    ok 20 migdałów lub orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pralinki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy w garnuszku z mlekiem, dodajemy mleko w proszku. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy do reszty składników i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy nieco więcej jak pół szklanki wiórków kokosowych, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Formujemy małe kuleczki wkładając do środka migdał lub orzech. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Odstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Porady

Pralinki można obtaczać także w zmielonych migdałach lub orzechach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować