Pożywny gulasz z fasolą, mięsem i kiełbasą

4.5 (178 ocen)

pomysł na pożywny obiad – danie w 1 garnku

Składniki:

  • 25 dag mięsa z łopatki,
    1 puszka białej fasoli,
    20 dag kiełbasy cienkiej,
    2 łyżki koncentratu,
    3 ziemniaki,
    majeranek,
    sól, pieprz,
    1 ząbek czosnku,
    1 łyżeczka przyprawy do gulaszu,
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Pożywny gulasz z fasolą, mięsem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Następnie w garnku o grubym dnie podsmażamy na kiełbasę pokrojoną w kostkę, gdy się podsmaży wyjmujemy kiełbasę i na pozostałym oleju podsmażamy mięso. Podsmażone mięso podlewamy gorącą wodą i dusimy aż zmięknie, następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, po 10 minutach dodajemy fasolę osączoną z zalewy oraz kiełbasę, dodajemy koncentrat i przyprawy oraz rozgnieciony czosnek. Gotujemy jeszcze 10 min. Podajemy z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować