Poznańska REPETA

4.51 (168 ocen)

  • 30 min

Wiosenną porą najlepsze są Polskie warzywka, dlatego też uwielbiam tą zupkę.

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 kawałki biodrówki (może być inne mięsko do nagotowania)
    - główka młodej białej kapusty
    - 4 marchewki,
    - 5 ziemniaków,
    - puszka groszku,
    -2 pomidory,
    - natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Poznańska repeta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sposób podania 1. Gotujemy wywar na biodrówce, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
    Warzywa kroimy w kosteczkę, do wywaru dodajemy marchewkę, kiedy marchew zmięknie dorzucamy ziemniaki, czekamy aż ziemniaki zmiękną i dorzucamy poszatkowaną kapustę oraz pomidora i zielony groszek.
    Pod koniec gotowania dorzucamy natkę pietruszki i w razie potrzeby doprawimy do smaku według uznania.

Porady

Po wrzuceniu do garnka kapusty nie odchodzimy zbyt daleko od garnka, ponieważ młoda kapusta się szybko rozgotoweuje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować