Powidełka morelowe

0 (0 ocen)

Do naleśników i deserów ...

Składniki:

  • -morele 1 kg- waga bez pestek
    -cukier trzcinowy 3/4 szklanki
    -woda 1/2 szklanki

Powidełka morelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele umyć, pozbawić pestek.
    Przełożyć do garnka o grubym dnie, dodać wodę, cukier, zagotować.
    Zmniejszyć płomień pod garnkiem, gotować, mieszać co jakiś czas.( około 30 - 40 minut)
    Gorącymi powidłami, napełnić małe słoiczki, zakręcić, odstawić do góry dnem.
    ( słoiczki muszą być wyparzone i dokładnie osuszone)
    Z tej porcji, wyszły 4 słoiczki, po koncentracie 200 g.
    SMACZNEGO!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy