Powabny szpinak otulony francuską kołderką...

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niby nic specjalnego, a jednak rozkosz dla podniebienia...

  • 30 min

Składniki:

  • - 450g szpinaku mrożonego (ja miałam piure)
    - 200g sera typu feta
    - 1 cebula
    -4 ząbki czosnku
    - kostka rosołowa drobiowa
    - sól, pieprz, czosnek mielony, chili
    - 2 op. ciasta francuskiego

Powabny szpinak otulony francuską kołderką... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szpinak 1. Cebulkę podsmażamy na odrobinie oliwy, pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek i chwilkę podsmażamy. Dodajemy szpinak i na małym ogniu dusimy do rozpuszczenia szpinaku i odparowania wody. Po tym czasie dodajemy fetę, przyprawiamy wg gustu. Ciasto dzielimy na dowolne części, na środek nakładamy szpinak, zalepiamy dokładnie i pieczemy 10` w 180-200 st. C. Po upieczeniu zostawić na 10` na kratce, by lekko ostygły.

Porady

Jeśli farsz będzie za rzadki - dodaj starty żółty ser lub mąkę. Do środka lub na wierzch ciasta można dodać ser żółty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy