POTRÓJNA BRZOSKWINIA Z BAZYLIĄ

0 (0 ocen)

  • 35 min

Potrójnie brzoskwiniowe orzeźwiające ciasto z bazylią :)

  • 35 min

Składniki:

  • CIASTO BISZKOPTOWE:

    6 jaj
    6 łyżek cukru
    5 łyżek mąki tortowej
    +
    3 łyżeczki kakao
    +
    brzoskwinie z jednej małej puszki brzoswiń w syropie (250 gram)

    MUS BRZOSKWINIOWY :

    brzoswinie z 2 małych puszek brzoskwiń w syropie (250 gram jedna)
    300 ml syropu z brzoskwiń z puszki
    żelatyna na 1 litr wody
    1 galaretka pomarańczowa
    20 listków bazylii

    NA WIERZCH :

    brzoswinie z jeden malej puszki brzoskwiń w syropie (250 gram)
    2 galaretki z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Potrójna brzoskwinia z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. CIASTO BISZKOPTOWE:
    Białka oddzielamy od żółtek .
    Białka ubijamy na sztywna pianę mikserem , dodajemy cukier dalej ubijamy aż cukier sie rozpuści nastepnie dodajemy żółtka i ubijamy jakieś 3 minuty.
    Odkładamy 5 łyżek ubitych jajek do innej miseczki dodając kakao delikanie mieszając do połączenia składników , do większej ilości masy jajecznej dodajemy mąkę i również delikatnie mieszamy łącząc składniki.
  • biszkopt 2. Wykładamy białą część rowno na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
  • biszkopt 3. na górę kładziemy kleksy z ciemnej masy
  • biszkopt 4. robiąc dekoracyjne zawijasy
  • biszkopt 5. na wierz kładziemy pokrojone brzoskwinie.
  • biszkopt 6. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp.170 stopni ( bez termoobiegu) około 35 minut .
  • mus 7. MUS:
    Brzoswinie kroimy drobno i rozdrabniamy widelcem .
    Gotujemy syrop brzoswiniowy - gdy zacznie wrzeć wsypujemy żelatynę oraz galaretkę i intensywnie mieszamy do zagotowania - dodajemy do brzoskwiń ... odstawiamy do wystygnięcia , gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt
  • mus 8. udekorować bazylią ... wstawić do lodówki do całkowietego zastygnięcia...
  • ciasto 9. NA WIERZCH :
    Na wierz ciasta ułożyć dekoracyjnie brzoskwinie
  • ciasto 10. zalać tężejąca galaretką przygotowaną z 1/2 zalecanej wody .
  • ciasto 11. Smacznego:)

Porady

*sok z brzoswiń należy zostawić do musu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować