POTRAWKA

5 (167 ocen)

  • 35 min

Gdy ją usmażyłam rodzina była zachwycona. Oryginalny smak, doskonała na kolację.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    50 dag pieczarek
    4 kiełbasy śląskie
    3 kiełbasy białe (ugotowane)
    3 cebule
    1 łyżeczka pasty pomidorowej
    liść laurowy , angielskie ziele (kilka ziarenek)
    sól , pieprz , mielona papryka , jarzynka , majeranek
    smalec
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka zbójnicka 1. Pieczarki obrać , pokroić na kawałki. Wrzucić na patelnie na rozgrzany
    smalec razem z liściem laurowym i angielskim zielem. Dolać pół
    szklanki
    wody. Cebulę obrać , pokroić i dodać do pieczarek. Wsypać przyprawy.
    Smażyć przez 20 minut od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby
    podlewać przegotowaną wodą. Kiełbasę pokroić w grube kawałki i
    dodać do pieczarek. Na koniec dołożyć pastę pomidorową. Smażyć
    przez kilka minut do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować