POTRAWKA Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH

5 (145 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo smaczne, lekkie i tanie danie obiadowe.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 1/2 kg żołądków drobiowych
    - 1/2 czerwonej papryki
    - 1 średnia cebula
    - 1 duży ząbek czosnku
    - 1 łyżka masła
    - 1łyżka oleju
    - przyprawa uniwersalna, pieprz
    - mąka do zagęszczenia
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Potrawka z żołądków drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żołądki oczyścić, umyć i pokroić. Dać do garnka z nieosoloną wodą i gotować do miękkości.
  • Potrawka z żołądków drobiowych 2. Cebulę kroimy w kostkę, paprykę w paseczki i smażymy na oleju z masłem do miękkości.
    Dodajemy ugotowane żołądki, czosnek, przyprawa uniwersalna, pieprz, podlewamy rosołem
    i dusimy jeszcze 15 minut. Zagęszczamy mąką.
  • Potrawka z żołądków drobiowych 3. Podajemy jako danie obiadowe z kaszą i marchewką z groszkiem.

Porady

Potrawką można podać z ryżem, makaronem lub ziemniakami i dowolną jarzynką. Jeżeli podamy z pieczywem, będzie przystawką, lub gorącą kolacją.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować