Potrawka z ziemniakami i sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Potrawka: warzywa kroimy,
przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Dodajemy nieobrany
czosnek, zalewamy
bulionem i dusimy ok. 10 minut
w temp. ok. 180 °C. Wkładamy
filety, dusimy 30 minut.
2.Ziemniaki obieramy, kroimy
w małe kawałki. Na rozgrzanej
oliwie smażymy minutę obrane
ząbki czosnku, kurkumę
i pokrojony imbir. Dodajemy
ziemniaki i smażymy, aż się
zrumienią. Wlewamy 125 ml
wody i dusimy 30 minut, mieszając.
Wyjmujemy czosnek
i imbir, ziemniaki solimy i skrapiamy
sokiem z cytryny.
3.Sałatka: pomidory kroimy
w ósemki, cebulę w kostkę.
Grejpfruty filetujemy. Fasolkę
osączamy. Wszystko mieszamy
z posiekaną zieleniną i sosem.
Komentarze