Potrawka z soczewicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Warzywa gwarantują,że danie będzie zdrowe,a dzięki kiełbaskom – sycące.

Składniki:

  • ● 50 dag soczewicy
    ● seler naciowy
    ● 2 cebule
    ● 3 marchewki
    ● puszka pomidorów
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 50 dag frankfurterek
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

Potrawka z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę płuczemy, gotujemy
    w osolonej wodzie
    na małym ogniu. Odcedzamy.
    Czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Kiełbaski
    kroimy w kawałki i smażymy
    z czosnkiem.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w talarki. Smażymy na oleju.
    Marchewki i selera obieramy,
    myjemy i kroimy. Wkładamy
    do cebuli i dusimy do miękkości.
    Dodajemy pomidory,
    kiełbaski i czos nek. Mieszamy
    z soczewicą. Doprawiamy
    do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy