POTRAWKA Z PODGRZYBKÓW

5 (145 ocen)

  • 50 min

Mąż jest smakoszem leśnych grzybów. Lubi je zbierać, a jeszcze bardziej jeść. Potrawka z podgrzybków, to "strzał w dziesiątkę".

  • 50 min

Składniki:


  • Składniki :
    ok. 40 podgrzybków (może być dowolna ilość)
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    śmietana 12% (mały kubeczek)
    1 łyżka mąki
    kawałek smalcu
    liść laurowy, kilka ziarenek angielskiego ziela
    sól, pieprz, majeranek
    1/2 kostki bulionowej mięsnej
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Potrawka

Potrawka z podgrzybków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka z podgrzybków 1. Podgrzybki oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z osoloną wodą. Gotować 20 minut. Następnie odcedzić i przełożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem. Dusić pod przykryciem. Po 15 minutach dodać pokrojoną w plasterki cebulę, czosnek, liść laurowy, angielskie ziele i kostkę mięsną. Doprawić solą i pieprzem, posypać majerankiem. Grzyby dusić do miękkości. W razie potrzeby podlewać przegotowaną wodą. Mąkę rozprowadzić w kubeczku z odrobiną zimnej wody, dolać śmietanę i razem wymieszać. Całość wlać na patelnię. Gotować przez chwilę od czasu do czasu mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować