Potrawka z parówek

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To moje danie „ratunkowe”. Taki obiad gotuję, gdy mam niewiele czasu.

Składniki:

  • 6 parówek
    puszka kukurydzy
    puszka czerwonej fasoli
    2 małe cebule
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki chili
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z parówek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy. Parówki i cebule kroimy w małą
    kostkę. Rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Po chwili dodajemy parówki i podsmażamy ok. 5 minut, aż się lekko zrumienią.
  • 2. Kukurydzę osączamy i wsypujemy na patelnię. Fasolę wlewamy wraz z zalewą. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Dusimy ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy chili, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub jasnym pieczywem.

    Potrawkę warto posypać koperkiem (może być mrożony lub suszony).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Parówki Ryż Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować