potrawka z mięsa z rosołu z królikiem

4.5 (156 ocen)

  • 20 min

Tani i łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest ekspresowe, więc idealne na poniedziałkowy obiad. Taką potrawkę podaję z ziemniakami i buraczkami. Można ją zrobić z każdego rodzaju mięsa, ja akurat miałam kurczaka i królika.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g mięsa z rosołu (użyłam udko z kurczaka i kawałek królika)
    1 szklanka mrożonki marchewka z groszkiem
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    1 cebula
    ząbek czosnku
    pieprz tłuczony z kolendrą
    sól
    łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka Gulasz

Potrawka z mięsa z rosołu z królikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać z kości i pokroić. Cebulę posiekać. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać mięso i podsmażyć. Dołożyć marchewkę z groszkiem, podlać szklanką wody i dusić aż marchewka będzie miękka. Posolić, przyprawić, dodać czosnek i przecier pomidorowy. Gotować chwilkę i wyłączyć. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować