Potrawka z mięsa mielonego z kalafiorem

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna...

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    - 300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    - 1 czerwona papryka
    - 1 mały kalafior

    Składnik dodatkowy:

    - 1 cebula

    Składniki robocze:

    - sól
    - pieprz
    - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ziołowego (Pudliszki)
    - 1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka z mięsa mielonego z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę czerwoną również pokroić w kostkę. Kalafior podzielić na różyczki.
  • 2. Na rozgrzany olej na patelni przekładamy cebulę, podsmażamy i dodajemy 1 łyżeczkę papryki ostrej, mieszamy, chwilkę smażymy i dodajemy mięso mielone, mieszamy, dodajemy sól, pieprz, i smażymy 10 minut.
  • 3. W miseczce mieszamy koncentrat pomidorowy z wodą. Zalewamy mięso, dodajemy różyczki kalafiora, paprykę i dusimy pod przykryciem do miękkości kalafiora. Podlewamy wodą jeśli trochę wyparuje.
  • 4. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kolorowa potrawka z mięsa mielonego

To może cię zainteresować