Potrawka z mięsa mielonego i kapusty czerwonej

4.5 (145 ocen)

Lubię wymyślać i ekperymentowac w kuchni. To danie smakowało wszystkim bez wyjątku, więc na stałe zagościła w naszym jadłospisie.

Składniki:

  • Składniki:
    - 0,5 kg mięsa mielonego,
    - 0,5 główki czerwonej kapusty,
    - Pieprz, sól,
    - Olej do smażenia,
    - Ocet,
    - Około 1,5 szklanki ryżu,
    - 2 ząbki czosnku,
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z mięsa mielonego i kapusty czerwonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso mielone mieszamy z przyprawami i czosnkiem. Odstawiamy na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy je na patelni.

    Kapustę szatkujemy. Przekładamy ją do garnka w którym znajduje się niewielka ilość oleju. Obsmażamy ją delikatnie. Podlewamy około 1/3 szklanki wody i dusimy pod przykryciem z dodatkiem octu, do miękkości. Doprawiamy do smaku.

    Gotową kapustę łączymy z mięsem mielonym. Dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy.
    Ryż gotujemy na sypko. Gotowy porcjujemy na talerze. Wokół tworzymy wieniec mięsno-warzywny.
    Przed podaniem dekorujemy całość pokrojonym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować