Potrawka z kurczaka z letnimi warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Za takie obiady uwielbiam lato

  • 30 min

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
    pół kalafiora
    3 marchewki
    garść fasolki szparagowej
    filiżanka zielonego groszku
    średniej wielkości cukinia
    2 kalarepy
    szklanka śmietany 30%
    koperek
    sól, pieprz
    2 łyżki masła
    kostka rosołowa drobiowa
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z kurczaka z letnimi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Kostkę rosołową rozmieszać w oleju i zamarynować w niej kurczaka. Warzywa umyć, obrać i podzielić na mniejsze kawałki lub pokroić w słupki. Na patelni rozpuścić masło i wrzucić marchewkę, chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić kilka minut, następnie dodać kalafiora, fasolkę, groszek, kalarepę i kurczaka. Dusić wszystko pod przykryciem, w razie potrzeby podlewać odrobiną wody żeby się nie przypaliło. Gdy warzywa już lekko zmiękną dodać cukinię i dolać śmietanę. Gotować jeszcze kilka minut. Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym koperkiem.

Porady

Można podawać z ziemniakami lub ryżem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować