Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lekki , wiosenny obiad

Składniki:

  • Składniki :

    3 nieduże filety z kurczaka, ( pojedyncze )
    300g fasolki szparagowej, ( może być mrożona )
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    1,5 - 2 szklanki bulionu,
    sól,
    pieprz,
    oregano,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z kurczaka i fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :



    Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Posyp solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Wrzuć fileta i smaż parę minut. Koncentrat rozpuść w bulionie i wlej do mięsa. Duś parę minut. Dodaj fasolkę i ponownie duś 5/8 minut. Wsyp oregano i dopraw do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować