Potrawka z kurczaka i fasoli szparagowej

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

Danie z każdym kolejnym odgrzaniem zyskuje na smaku

  • 30 min

Składniki:

  • - piersi z kurczaka - 4 piersi
    - fasolka szparagowa zielona mrożona - 1 opak
    - pomidory krojone w kartonie - 1 opak
    - olej - 1 łyżeczka
    - koperek
    - cebula - 1 szt
    - sól, pieprz, suszona bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z kurczaka i fasoli szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie dania nie zajmie dużo czasu. 1. Cebulę kroimy w kostkę. Piersi oczyszczamy i również kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę oraz piersi i leciutko odsmażamy, dodajemy fasolkę (zamrożoną) i przyprawiamy solą i pieprzem. Podsmażone składniki zalewamy pomidorami, doprawiamy suszoną bazylią i doprowadzamy do momentu wrzenia. Gotową potrawę posypujemy koperkiem. Potrawkę można podawać samą, z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego:)

Porady

To danie najlepiej przygotować dzień wcześniej niż planowane jest jego spożywanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasolka szparagowa Kurczak Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować