Potrawka z kiszonej kapusty z dodatkiem naleśników

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa łatwa w przygotowaniu,nieskomplikowana i przede wszystkim smaczna .

  • 60 min

Składniki:

  • -550 g kapusty kwaszonej

    -350 g pieczarek

    -150 g boczku

    -1 czerwona papryka

    -1 duża cebula


    -1 łyżka pomidorowego przecieru


    -pieprz,sól,,przyprawa do potraw z kapusty do smaku

    -2 liście laurowe

    -3 ziarenka ziela angielskie





    Naleśniki:




    -25 dkg mąki

    -1 jajko

    -1 szklanka mleka

    -1 letniej wody

    -szczypta soli
    .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Potrawka z kiszonej kapusty z dodatkiem naleśników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Kapustę pokroić ,zalać wrzącą wodą,dodać liście laurowe i ziele angielskie,ugotować i odcedzić.
  • 2. Boczek pokroić w kostkę,częściowo stopić ,dodać drobno pokrojoną cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki,pod koniec smażenia dodać paprykę pokrojoną w kostkę,oraz odcedzoną kapustę,przyprawic do smaku,dodać przecier i dusić pod przykryciem przez około 30 minut.
  • 3. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego połączyć mikserem,odstawić ciasto na około 30 min . Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki.Gotowe naleśniki zwijać w rulon i pokroić w paski,dodać do potrawki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować