Potrawka z karczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy. Jakby marynata wyszła za gęsta dodajemy więcej oleju. Karczek kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy marynatą. Mięso najlepiej odstawić na noc do lodówki. Kolejnego dnia obieramy ziemniaki, kroimy w cząstki. Cukinie kroimy na plastry a następnie na dzielimy je na 4 kawałki. Cebulę i paprykę kroimy w paski. Warzywa solimy doprawiamy odrobiną słodkiej papryki i mieszamy z mięsem. Całość wkładamy do przygotowanego rękawa, który umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 1 godzinę w temp 200 stopni, następnie otwieramy rękaw uważając aby się nie oparzyć i pieczemy jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
Komentarze