Potrawka z karczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Danie jednogarnkowe, czyli prosto i smacznie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki na marynatę:

    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka słodkiej papryki
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    0,5 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    0,5 łyżeczki gorczycy
    2 liście laurowe
    3 ziarna jałowca
    2 ziela angielskie
    sól, pieprz

    Dodatkowo:

    1 kg karczku
    1 kg ziemniaków
    1 cukinia
    1 duża cebula
    1 papryka
    sól, słodka papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Potrawka z karczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy. Jakby marynata wyszła za gęsta dodajemy więcej oleju. Karczek kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Następnie nacieramy marynatą. Mięso najlepiej odstawić na noc do lodówki. Kolejnego dnia obieramy ziemniaki, kroimy w cząstki. Cukinie kroimy na plastry a następnie na dzielimy je na 4 kawałki. Cebulę i paprykę kroimy w paski. Warzywa solimy doprawiamy odrobiną słodkiej papryki i mieszamy z mięsem. Całość wkładamy do przygotowanego rękawa, który umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 1 godzinę w temp 200 stopni, następnie otwieramy rękaw uważając aby się nie oparzyć i pieczemy jeszcze 10 minut z termoobiegiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Karkówka Mięso

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować