Potrawka z indyka z warzywami

4.5 (198 ocen)

  • 60 min

Węgierska potrawka z papryką i mięsem z indyka.

  • 60 min

Składniki:

  • 80 dag udźca z indyka bez kości;
    2 cebule;
    3 ząbki czosnku;
    40 ml oleju;
    10 dag słoniny;
    kostka rosołowa;
    pieprz;
    sól;
    100 ml białego wina;
    3 pomidory;
    1 żółta papryka;
    1 czerwona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Potrawka z indyka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić, pociąć na kawałki i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Doprawić pieprzem i solą. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu podsmażyć kawałki słoniny, dodać cebulę pokrojoną w kostkę; czosnek wyciśnięty przez praskę- chwilę podmażyć. Do zawartości naczynia dodać mięso, wlać białe wino, 200ml wody i dołożyć kostkę rosołową. Całość dusić 20 min od czasu do czasu mieszając. Papryki opłukać, pociąć na paski. Pomidory sparzyć i pokroić w kostkę. Warzywa dodać do mięsa i dusić przez 15 minut. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować