Potrawka z fasolki szparagowej

5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina przepada za fasolką przyrządzoną w ten sposób. Nawet mąż, który nie lubi warzyw, zawsze ją chwali.

Składniki:

  • 50 dag fasolki szparagowej
    5 pomidorów
    mała cukinia
    3 ząbki czosnku
    cebula
    przyprawa do grilla
    25 dag makaronu, np. świderki
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. Fasolkę myjemy, odcinamy końce i przekrawamy na pół. Gotujemy na półtwardo w lekko osolonej
    wodzie. Odcedzamy. Cukinię myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pomidory. Dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy cukinię,
    fasolkę i czosnek. Doprawiamy przyprawą do grilla. Dusimy ok. 15 minut, aż sok z pomidorów lekko odparuje.
  • 3. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Podajemy z duszonymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować