Potrawka na zielono

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na to danie skuszą się na pewno nawet ci, którzy za szpinakiem raczej nie przepadają.

Składniki:

  • ● op. zielonego makaronu (ze szpinakiem)
    ● 2-3 drobiowe parówki
    ● 2 marchewki
    ● 2 pietruszki
    ● 2 cebule
    ● 10 dag boczku
    ● kawałek selera
    ● por
    ● pęczek rozmarynu
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Potrawka na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy. Warzywa
    obieramy, myjemy i kroimy
    w słupki. Boczek, parówki
    i cebulę kroimy w kostkę.
    Podsmażamy na oleju. Dodajemy
    warzywa i jeszcze chwilę
    smażymy.
  • 2. Potrawę podlewamy odrobiną
    wody i dusimy 20 minut.
    Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem. Dodajemy posiekany
    rozmaryn. Mieszamy.
    Wykładamy na makaron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy