Potrawka "na winie" - co się nawinie, to wrzucam do garnka :)
40 min
Składniki:
4 ziemniaki,
2 cebule,
kawałek kiełbasy cienkiej (w zależności od upodobania)
4 pieczarki
1 mała papryka
olej do smażenia
łyżeczka koncentratu pomidorowego,
sól, pieprz, vegeta
Potrawka "na winie" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu z dodatkiem soli lub vegety. Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę i wstawić do zagotowania. W tym czasie na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulkę i kiełbaskę. Do gotujących się ziemniaków dodać paprykę pokrojoną w kostkę (lub startą ta tarce) Na koniec, gdy wszystko będzie miękkie dodać pieczarki oraz kiełbaskę z cebulką. Zaprawić całość łyżeczką koncentratu pomidorowego i doprawić do smaku.
Porady
Do dania "na winie" można dodawać co się nam nawinie, np startą marchewkę, cukinię itp.
Komentarze