Potrawka chińska

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie proste i szybkie do zrobienia, a co najważniejsze smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka
    woreczek ryżu
    op. mrożonych warzyw (mieszanka chińska lub warzywa na patelnię)
    fix do potraw chińskich
    olej
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    majeranek

Potrawka chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
  • 2. Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Smażymy na rumiano na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Oprószamy przyprawami i smażymy 10 minut.
  • 3. Do filetów dodajemy mieszankę warzywną. Podlewamy 1/2 szkl. wody. Dusimy ok. 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
  • 4. Fix przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Wlewamy do mieszanki i gotujemy 10 minut. Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy