Potrawka chantal

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę potrawę przywiozłam z Francji.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● oliwa
    ● 6-8 suszonych śliwek bez pestek
    ● mały słoik kaparów
    ● zioła prowansalskie
    ● ocet balsamiczny
    ● sól, pieprz
    ● łyżeczka cukru

Potrawka chantal - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę, wkładamy
    do naczynia żaroodpornego.
    Skrapiamy oliwą i octem.
    Dodajemy łyżeczkę ziół, osączone
    z zalewy kapary, przekrojone
    na pół śliwki. Oprószamy
    solą i pieprzem.
    Mieszamy. Wkładamy na kilka
    godzin do lodówki.
  • 2. Potrawę posypujemy cukrem.
    Pieczemy ok. 45 minut
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 180 °C, od czasu
    do czasu mieszając.

Porady

Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem wymieszanym z odrobiną masła, curry oraz vegety.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy