Potrawka a la Mexicana

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Możliwości podawania tej potrawki są nieograniczone - ja wybrałam z białym pieczywem, ale doskonale smakuje w tortilli czy z brązowym ryżem :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - łopatka lub karkówka: 100 gramów
    - cebula średnia: 1 sztuka
    - ogórki kiszone: 3 sztuki
    - czerwona fasola w puszce: 1 sztuka
    - kukurydza w puszce: 1 sztuka
    - pomidory w puszce, krojone: 1 sztuka
    - bulion z kostki: 500 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz mielony: 1 szczypta
    - papryka słodka i ostra: 1 szczypta
    - olej lub oliwa do smażenia około: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka a la mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić pokrojone na kawałki mięso, przesmażyć uważając, żeby nie przywarło do dna.
  • 2. Cebulę pokroić w talarki i smażyć aż się zeszkli, następnie dodać pokrojone w plasterki ogórki, smażyć razem ok. 5 minut.
  • 3. Wlać bulion – dokładnie wymieszać, wrzucić fasolę, kukurydzę i pomidory.
  • 4. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 10 minut.
  • 5. Doprawić do smaku i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory w puszce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować