Potrawka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Świetne danie na każdą okazie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - papryka: 2 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - puszka czerwonej fasoli: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy mały: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 2 szczypty

Potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przygotować tak jak na kotlety. Z przygotowanego mięsa formujemy małe kotleciki ( wielkości orzecha włoskiego) i smażymy. Pieczarki i cebule krimy w plasterki a paprykę w słupki. To wszystko razem dusimy około 30 minut. Do pieczarek, papryki i cebuli dodajemy kotlety i fasole. Wszystko doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze razem około 10 minut. Potrawkę możemy zaklepać mąką z wodą ale nie koniecznie bo ona sama w sobie jest dość gęsta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy