potrawa z białej kapusty

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Potrawa zawiera dużo warzyw czyli tak jak lubię. Danie wymyśliłam sama z produktów jakie miałam w lodówce.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1/2 główki białej kapusty
    - 10 dag cienkiej dobrej kielbasy pokrojonej w półplasterki,
    - 30 dag schabu pokrojonego w słupki,
    - 1 torebka brązowego ryżu,
    - 6 łyżek tarkowanych jarzyn/marchew, seler, pietruszka/
    - 3 łyżki oleju,
    - 1 duża cebula,
    - przyprawy /sól, pieprz ziołowy, majeranek, liść laurowy, papryka słodka/
    - 4 średniej wielkości ziemniaki pokrojone w płaską kosteczkę\
    - około 3 szklanek gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Potrawa z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słupki schabu wrzucamy na gorący olej, chwileczkę smażymy, aby tyko ściął się, wkładamy pokrojoną w piórka cebulę, mieszamy. Wkladamy do garnka warstwami, połowę siekanej kapusty, połowę schabu z cebulą, pół torebki surowego ryżu, trzy łyżki tarkowanych warzyw, połowę pokrojonej kiełbasy i ziemniaków., aż do wyczerpania produktów. Warstwy przesypujemy przyprawami. Zalewamy gorącą wodą. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości /około 1 godziny/.

Porady

Przygotowując potrawy zawsze sprawdzam, jakie mam w domu produkty. Lubię, aby potrawy mięsne zawierały dużą ilość warzyw i tak powstała potrawa mojego pomysłu. Szybka do przygotowania i smaczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować