Porzeczkowy sernik na zimno

5 (200 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Lekki sernik z puszystym musem owocowym .

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • NA MASę SEROWą::
    - twaróg półtłusty: 750 gramów
    - jogurt grecki lub bałkański: 500 gramów
    - żelatyna w proszku: 2 łyżki
    - mleko: 200 mililitrów
    - żółtka: 3 sztuki
    - biszkopty okragle: 1 opakowanie
    - cukier: 0.75 szklanki
    - cukier wanilinowy: 26 gramów
    NA MUS OWOCOWY::
    - galeretka truskawkowa lub wiśniowa: 2.5 opakowania
    - zmiksowane porzeczki: 700 mililitrów
    - cukier: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Porzeczkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z żółtkami, cukrem i 16 grami cukru wanilinowego. Dodać jogurt.
  • 2. Tortownicę wyłożyć biszkoptami
  • 3. Żelatynę rozpuścić w odrobinie zimnej wody. Następnie zalać wrzącym mlekiem i dodać 10 gram cukru wanilinowego. Dobrze wymieszać.
  • 4. Gęstniejącą żelatynę wlać do masy serowej.
  • 5. Gotową masę serową wlać na wyłożoną biszkoptami tortownicę. Włożyć do lodówki.
  • Porzeczkowy sernik na zimno 6. Galaretki zalać wodą (0,5 l wody na 2,5 opakowanie). Kiedy galaretki zaczną tężeć wymieszać z musem owocowym i dodać cukier. Tak przygotowaną masę wylać na ser. Odstawić do stężenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Porzeczki Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować