Porzeczkowiec

4.46 (157 ocen)

  • 40 min

Ciasto jest doskonale wilgotne i miękkie , całość słodka z kwaskowym dżemem . Moja rodzina przepada za nim .

  • 40 min

Składniki:

  • olej , woda, cukier,maka tortowa, kakao, 5 jajek , soda ,proszek do pieczenia,cukier puder, smietana 30%,dżem,ser waniliowy w wiaderku,masło
Wystaw ocenę:

4.46 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Porzeczkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto warstwowe 1. POLEWA:
    3/4szkl. oleju
    1/2szkl. wody
    1szkl.cukru
    3łyżki kakao
    Wszystkie skladniki zagotować i ostudzić

    CIASTO :
    1,5 szkl.mąki tortowej
    5 jaj
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szkl. cukru
    Białka ubić z cukrem ,dodawac po 1 żółtku, wlać schłodzoną polewę, mąkę i proszek z sodą
    Piec180 st.ok 40 min.

    MASA SEROWA:
    1 kostka masła
    6łyżek cukru pudru
    1/2 kg sera w wiaderku waniliowego
    Całość utrzeć na jednakową mase.

    BITA ŚMIETANA;
    1/2l śmietany 30% - UBIĆ

    2 dżemy z czarnej porzeczki

    SKŁADANIE CIASTA;
    1.ciasto- biszkopt połowa
    2.dżem
    3. masa serowa
    4.ciasto- biszkopt połowa
    5. dżem
    6.bita śmietana
    Biszkopt należy przekroić na pół, całość posypać tartą gorzką czekoladą

Porady

Bitą śmietaną posmarować samą górą ciasta i posypać gorzką czekoladą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować