Porzeczkowiec

4.5 (188 ocen)

Idealne orzeźwiające ciasto w upalne dni.

Składniki:

  • - małe mało roślinne,
    -słoik dżemu z czarnej porzeczki,
    - 3 galaretki porzeczkowe,
    - 3/4 szklanki cukru pudru,
    -śnieżka
    - biszkopty lub herbatniki,
    porzeczki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Porzeczkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklanka wody, trzecią w 1 szklance.
    Herbatnikami lub biszkoptami wykładamy dno małej tortownicy lub blachy.
  • 2. Gdy galaretki zaczną tężeć, masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać porcjami drzem porzeczkowy, Wszystko dobrze zmiksować i dodawać stopniowo galaretki rozrobione w 3 szklankach wody. masę wylać na herbatniki i odstawić do lodówki
  • 3. Śnieżkę ubić według przepisu na opakowaniu, dodać galaretkę rozrobioną w szklance wody. dobrze połączyć i przełożyć na masę porzeczkową.
    całość dobrze schłodzić w lodówce. Wierzch udekorować porzeczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować